Babyshopping på hög nivå

Jag har köpt så mycket bebiskläder idag. Jag har nog köpt för mycket egentligen han kan ju bara ha dom den första månaden.
Sen har jag köpt fina, mysiga filtar och en amningskudde.
Jag och James fick också kläder.
Sen köpte jag lite sängkläder till Neos säng också. Nu är typ allt klart. Jag ska köpa bärsele, nappar, blöjjor och tvätta alla nyinköpta kläder så kan han liksom komma nu. Allt är klart.

Jag har precis kommit hem så jag ska städa hela lägenheten och laga mat m.m. Men sen så ska jag ta kort på allt som jag köpte idag och igår..

Lösta problem

Igår så köpte vi en syskonvagn på barnenshus i uppsala en carena. Så nu har vi den här. Jag provkörde igår och det gick superb.
James ska till dagis snart och jag ska in till uppsala.

En mycket ovanlig morgon

Jag vaknade upp av att solen sken och att Tea min katt jamade och hade sig. Nu jävlar tänkte jag. Nu är det dags för kattungar även om det är lite tidigt. Men nej, Jag öppnade dörren och Tea, som är en väldans ogosig kisse ville bara gosa lite. Hon strök sig mot mig och jag plockade upp henne och hon bara va så hallegosingen och spann som bara denn. Helt sjukt. Sen sprang hon runt i hela huset och jamade och hon hade vatten, mat och hon kunde gå ut när hon ville men hon ville liksom bara springa runt och jama ett tag. Nu är hon iaf ute.
Jag tror hon har rökt brajj.

Nu till nr 2. James sover fortfarande. Vi var ju på grönan igår och sen hos Leos bror och James sprang runt som en galning men jag trodde inte han skulle sova såhär länge.

Idag ska vi till barnenshus i uppsala och kolla om vi lyckas då tag på en vagn där. Önska oss lycka till.

Grönan

Vi åkte till grönan ändå. Fast fan vad kallt det var. Det regnade mest hela tiden men James fick iaf åka lite. Jag lyckades fånga James och Leo på bild när dom åker nyckelpigan.

Nu ska vi till Leos bror och äta middag.





Bönans namn

Igår bestämde vi namn.

Vi har tjaffsat fram och tillbaka om lucas, hugo, kaven, eric... Ja en massa namn. Men nu verkar det som att vi bestämt oss.
Igår satt vi och läste Amelia vänta barn eller om det var vi föräldrar det första året. (vi läste båda) Men på en sida så var det en massa namn listor och vi såg namnet. Vi båda gillade det.

Namnet är Neo.

Nisse

Idag skulle vi egentligen till grönan med Leos familj men jag vet inte riktigt hur det blir med den saken eftersom det är pissväder.
Jag ska iaf städa tills Leo går upp vilket kan ta några timmar. Men James hjälper till. Han springer runt och kastar saker och jag ligger på soffan och kollar på nils karlsson pyssling.

Igår trodde vi att förlossningen va på g men det har lugnat ner sig nu.


Skulle du vilja vara hund i min familj?

Ronjas middag igår...






Hon fick krocketter och fläskfilé. Mjorå, här mår hundarna bra.

Gubben i lådan







Skötbord och vagnbesvär

Här har ni det, skötbordet.




Jag fick ett samtal från barnenshus idag och dom sa att dom hade tagit fel på datum när vagnen skulle komma. den kommer närmare augusti så den vagnen kan vi ju inte vänta på. Så vi får helt enkelt börja vagn leta igen.


Kall morgon

Jag vaknade för ett tag sen av en extrem kyla i vårat sovrum. Vi sover med fönstret öppet. Det regnar som fan och jag ville inte krypa upp ur täcket men jag gjorde det endå för att hinna med en varm dusch innan James vaknade.
NU sitter vi i soffan. Både James och jag är förkylda så vi har gosat ner oss i soffan framför bilobompa.

Leo satte ihop skötbordet igår, så jag lägger upp bilder på det sen när jag har vaknat till.

Fan vad Anna gör bort Sverige



Det är fan rätt åt oss svenskarna, att Anna bergendahl står där på sen och darrar.
Varför röstade vi fram en blek brud som klär sig som en nöt. (converse och klänning... fint.) EN dålig låt och jobbig röst har hon också.

Det är fan pinsamt att kolla på eurovision. Tur att criminal minds är på så att det finns nåt att se denna regninga kväll.

Jag sitter bara och väntar på att Leo ska komma hem så ska jag sen gå och lägga mig.

Skötbord

SÅ ni har vi köpt skötbord...
Var det ett skötbord jag ville ha?



NOPE.


Vi skulle ju till IKEA och köpa ett men Leo blev kär i någon billig, ihopfällbar plasthistoria på barnenshus. (Egentligen kostade den mer än skötbordet jag ville ha på IKEA. Alltså över 1000 lappen).
Så nu är vi hemma. Eller jag och James är hemma, Leo jobbar.

Jag är en person som köper saker och fixar ihop dom på en gång. Om jag köper blommor sättwer jag dom i krukor på en gång. Om jag köper något från IKEA så sätter jag ihop dom på en gång.
Leo är inte sån. Han väntar helst en månad eller 2. Det verkar inte störa honom att det står en stort paket i hallen eller en halvfärdig möbel i vardagsrummet.
Jag tror det beror på att han inte är hemma så mycket. Jag är ju hemma hela tiden så jag måste ju se skiten jämt.

Vi köpte iaf en syskonvagn också, en carena. Men dom hade den inte på lager så den skulle kommer FÖRHOPPNINGSVIS på midsommar. Jag ska köpa en bärsjal och en sele ifallungen kommer innan midsommar så är det på så sätt inte omöjligt för mig att ta en promenad.

Vi hämtade ut en babybox på barnenshus också. det var mest reklam och blöjjor i den men vi fick en gratis blöjhink vilket är otroligt trevligt.
Nu ska jag få James att sova som han borde gjort för en timme sedan och jag ska lägga mig i soffan.

Bilder kommer när Leo satt ihop skötbordet.

dagis skräcken

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2002261/barnen-glomdes-pa-forskolan

Visst Jag gillar dagiset som James går på och det är ju ett väldigt litet dagis så detta skulle säkert aldrig kunna hända där. Men hela tiden läser man om sånt här.
Det lindrar ju inte direkt min dagis skräck.

Happy

Idag åker vi mot familjerätten och skriver under faderskap och gemensam vårdnad.

Sen ska vi förbi barnenshus och hämta en babybox och köpa lite andra saker och efter det blir det IKEA där vi ska inhandla ett skötbord.

Jag har inte lugnat ner mig

Jag är fortfarande skit trött, sur och förbannad.
Vi har precis varit ute med hunden och varit i lekparken ett tag.
Ikväll blir det potatisgratäng och rostbiff.

Jag är fortfarande lack på alla mina "vänner", men jag försöker att inte tänka på det.
Jag ska ta en dusch nu och sen städa lägenheten.


Och nej det är inget fel på min kamera igen. jag har bara inte riktigt haft någon ork att ta bilder. men det kommer säkert imorgon... Orken alltså.

Fan vad trött jag är på er

Fy fan vad jag är trött på alla jävla falska patetiska nötar i min närhet.
Jag tror helt enkelt att jag klarar mig bättre utan er.
Det finns inte en jävel av er som är riktiga vänner. Inte en enda som har ställt upp för mig en endaste gång. Ingen som kommer förbi och passar james så att jag kan sova en stund eller går ut med hunden eftersom det är allmänt känt att jag är gravid och har jävligt svårt att gå.

Jag har ställt upp med en säng om ni inte har någonstans att sova och jag har ställt upp med pengar om ni har behövt låna. Jag har verkligen försökt att träffa er och nu pallar jag inte mer.
Jag är så sjukt äcklad av er. Dom flesta har jag känt i föera år och ni behandlar mig som skit so fuck you.

Jag klarar mig 1000 gånger bättre utan er och min telefon räkning blir inte så hög.

Detta handlar inte om dig Anna H, du är fortfarnade bra fast du bor i england.

vjyssanlull

Här ska James lillebror sova. Leos bror har gjort den.
Vi hämtade den igår hos Leos andra bror.


vecka 36

Källa minbebis.com

Bebis

Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.

Du

Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst


Den underbara tiden när James precis kommit hem från dagis

Igår när James kom hem från dagis så gick vi ut på tomten och blåste maskrosfrön och åt vattenmelon.

Sigtunahem har klippt halva vår gräsmattadet låg en barnpool i vägen svårt att flytta lite på den eller?







Nu har James åkt till dagis med Leo så jag ska försöka sova lite. Jag somnade halv 5 imorse. Det regnar idag så man har inte lust med något annat än att sova ändå.

Var vänlig och kolla tiden då detta inlägg är postat.

Mjo klockan är snart halv 4 och nej jag har inte fått sova i natt det går bara konstig skit på tv så jag glor på unga mödrar på datorn istället men jag vill ju verkligen sova för jag är så förbannat trött men ja kan inte pga smärtan.
Fy fan vad jag önskar att Leo kunde ta den här graviditeten ett tag nu. Eller snälla kom ut lilla bebis.
Till råga på allt så har jag fått en jobbig förkylning.

James kanske vill bli bonde

Jag har varit vaken sen 3 i natt. Jag är verkligen jätte trött så jag ska sova en stund nu. James är på dagis och dom ska besöka en bondgård idag. Jag ställde mig och gjorde matlåda imorse, alltså pannkakor, päron och en macka.

Det ser ut som att det blir skit fint väder idag så jag ska nog ta en lång promenad med Ronja innan James kommer hem. '
Men som sagt nu sover vi.

Öppen 1 cm

Jag har hållts vaken i natt av värk i magen. Inte riktigt som värkar utan mer som en enda lång värk. I morse så kändes det mer som värkar som kom och gick. Så jag åkte in till sjukan. Öppen 1  cm är jag så föda, det lär jag göra inom ganska snar framtid. Värkarna slutade iaf komma efter ett varmt bad. Så det är fortfarande bara förvärkar. Men det är på gång iaf. Nu ska jag skura golven och gå ut med hunden som inte varit ute idag.

Imorgon ska vi köpa ett skötbord och en spjälsäng. Vi kommer nog hämta vaggan också. och i veckan så kommer vi köpa mobiler och sånt så att allt är klart. han kan ju komma när som helst nu lilla bönan

Idag regnar det!

Det är mitt fel att det regnar för att jag dödade en spindel igår. Men jag bryr mig inte. Jag ska städa här hemma innan James och Leo kommer hem och sen ska jag iväg till märsta och handla.

Ang solningen så NEJ det är inte farligt att sola solarium pga av någon strålning. Det är en myt. I sånna fall skulle det ju inte vara bra att vara ute i riktiga solen heller.
Det enda som är skillnaden på när man är gravid är att man kan få pigmentförändringar i huden när man solar (gäller också utomhussolen).
Sen är det ju aldrig bra att sola för mycket vilket jag vet att jag gör. Jag är beroende av att sola. Innan jag fick barn så kunde jag sola 3 dagar i veckan året runt. Jag såg ut som en sån där läder pensionär ibland som man ser på kreta haha.
Nu hinner jag ju aldrig sola nästan men jag vill passa på nu till sommaren så att man kan få börja sommaren brun och fin och jag vet ju att jag inte kommer ha så mycket tid att vara i solen med 2 små skuggbarn.

Men för att klargöra allt så NEJ bebisen i magen skadas inte av min solning.

Ligger på soffan.

Jag ska duscha och sen sätta mig ute i solen med en bok och jordgubbar. Jo, jag ska äta jordgubbar för jag har allergi piller här brevid mig.
Sen åker jag nog in till märsta och lägger mig i solariet en stund. Vilket pucko jag är va, som hellre ligger där än ute i riktiga solen. Men man ska ju passa på att sola medans James inte är här. Och denna sommar vill jag bli riktigt brun.

Falska vänner

Vi är uppe tidigt idag jag och James. Jag har haft värkar i natt och nu på morgonen så tänkte jag att det bästa skulle vara att gå upp och "gå av dom". Jag väckte precis james och han sitter nerbäddad i soffan med en flaska.

Jag har blivit väldigt duktig på att se när folk ljuger. Det är synd och trist och det får en att känna sig som en disktrasa när en vän ljuger för en själv. Man ligger och funderar på varför människan ljuger.
Men istället för att lägga ner mer energi på det så tänker jag skita i det istället. Helt, jag tänker inte ringa och fråga om att ses eller något annat. Om någon skiter i mig så kan jag gärna prutta tillbaka.

Jag har ju egentligen allt jag behöver, James och Leo. Fast dom är ju inte här i helgen och därför blir det så svårt.

Försök att inte föda i helgen

Leo är i örebro och jag är ensam för James sover. Kul.

Ensam

Leo åker till örebro ikväll och James åker till sin pappa i morgon.
Jag har bestämt mig för att ta långa promenader och bara sova hela helgen.
Denna helg känns det bara skönt att James ska åka. jag har så ont och är helt slut så jag behöver verkligen en helg för mig själv. Det är skönt att Leo åker också så har jag inget att tänka på än mig själv.
Nu ska jag promenera ner till sigtuna och inhendla lite middags mat och massa godis m.m. till ikväll.

Stackars människa

Jag tycker liksom att det är jobbigt att bara prata om min graviditet. Jag tycker att det är jobbigt att folk till och med lägger märke till att jag är gravid. Jag hatar att få frågor om när jag ska föda och hur jag mår men den värsta frågan av alla är "hur mår magen" Min mage är inte en egen person?! Ni kan inte fråga hur min mage mår. Om ni undrar så kan ni istället fråga är "ser allt bra ut med bebisen?"

Men stackars Katrin Zytomierska! Jag skulle nog inte klara av att vara henne. (nu komer jag säkert gå över tiden bara för det) men ärligt fy fan vad jag skulle hata att få höra en massa tjat hela tiden om min graviditet.
Det värsta är folk som ska ta på magen pch som gör det utan att fråga men ändå när dom frågar för det känns så dumt att säga nej. Men att folk som man inte känner tar en på magen i kön till kassan är ju sjukt! Vem fan gör så? Tänk då om man som katrin har en känd blogg fy fan vad jobbigt att ha en massa folk som hela tiden frågar om när hon ska föda m.m.
Jag är besatt av hennes graviditet jag loggar in minst 2 gånger om dagen för att se om hon har börjat föda. jag vet ju att det hönder när som helst och jag är jävligt otålig.
MEN jag skulle ju aldrig gå fram och prata med henne på stan om hennes graviditet. Det hon vill berätta om sin graviditet kan jag ju läsa på bloggen. Så varför jävlas. Det är precis det ni gör.


ipod

Min telefon är knasig och jag saknar verkligen musik i mina öron när jag är ute och går eller åker buss så idag funderar jag på att köpa en ipod.
Ronja är hels sjuk i skallen idag verkligen hon springer runt som en idiot och gnäller och verkar stressad av nåt. Jag får tvinga henne att lägga sig

Det var iaf trevligt att träffa Peggy. Hennes Lucas var lite gnällig och James var hårdhänt ibland men inte så farligt som han brukar vara. Nu ska jag gå och lägga mig och vila en stund.
I helgen ska James till sin pappa så jag har helgen barnfri vad jag ska göra vet jag inte, säkert bara sova

Iväg till märsta igen

Nu har vi ätit middag och om ett tag så ska vi åka iväg till märsta igen även fast det inte är dagis idag.
Vi ska träffa Peggy, var gravid samtidigt som mig och hennes son är nästan lika gammal som James. Jag trodde vi skulle träffas jätte mycket med barnen men det har faktsikt aldrig hänt.
Hon föyttade till steninge och även om det inte ligger så jätte långt ifrån så har det liksom inte passat när vi skulle träffats.
Så nu ska vi iaf ses klockan 9 det ser ut som att det blir fint väder igen så vi kommer antagligen vara ute idag.

Igår när jag och James promenerade så fick vi syn på en gädda.
Titta riktigt noga under vattnet.. james kastade iaf en mugg på gäddan så den drog.


Nu åker jag till märsta

Jag ska sola på brunos och sen hämta James på dagis. Det är så jävla varmt ute så jag tror jag skippar promenaden hem och tar bussen istället.





Dagens planer

Det är skit fint väder idag.
Jag ska städa här hemma nu medans James är på dagis och gå ut med hunden och sånt. Sen åker jag in till märsta och solar innan jag hämtar James på dagis. Jag funderar på att promenera hem från dagis.
Men jag har inte bestämt något det är ju rätt långt och jag vet inte riktigt hur man går.

vecka 35

Källa minbebis.com

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.

Du

Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt. Bebisen trycker överallt. Du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg


Fan vad fort tiden går

Klockan är redan över 7 och jag har inte lagat någon middag än. Jag ska börja nu. har precis varit nere i sigtuna och handlat jag köpte jordgubbar också fast dom får väl Leo äta upp för jag tål varken jordgubbar eller marsgubbar (ha ha ha).
natten till idag så gick vi in i vecka 35 också. Woho bara 5 veckor kvar. Eller 7 kanske, vem vet om jag går över tiden..

Det är svårt att lära sig andas

Ang profylaxen, Man ska ju andas in genom näsan och ut genom munnen vilket jag tycker är jätte svårt.
JA! Jag tycker verkligen det jag måste verkligen konsentrera mig annars så blir det bara så att jag andas genom munnen eller näsan. Fattar ni eller blev det klurigt nu?

Jag tror iaf att den här kuresen var bäst för Leos skull. Att han fick veta sin roll lite mer eller alltså hur han ska massera mig och vad han ska säga.
Der kanske är lite svårt för er som inte fött barn att fatta men man vill ju verkligen dö. Att försöka få någon som har så ont att den vill dö att tänka posetivt är nog inte det lättaste.
Men sen så tänker jag också på att sist så födde jag barn utan någon där att stötta mig förutom barnmorskorna.
Visst var James pappa där men jag kände inget stöd eller fick något stöd alls i form av massage eller peppande ord. Jag skulle faktiskt hellre legat där själv istället för att ha någon där som bara satt där och såg uttråkad ut.
Denna gång så om allt går som det ska så (ta i trä, peppar peppar) så kommer det kännas så mycket bättre.

Promenix

Istället för att gå till lekplatsen så tog vi en runda runt viby.
James sover nu och jag ska också gå och lägga mig och vila.












Sista profylaxen

Igår var vi på sista profylaxen. Det blev mer massage och inte så mycket nyp i benen. Skönt.
Nu ska jag ta en dusch och sen gå ut och rasta James i lekparken

Jag är helt slut

Vi gjorde ultraljudet och allt var bra, sköterskan uppskattade att bönan vägde runt 2050 g. vilket var helt ok.
Sen hämtade vi James på dagis och jag och James gick ut till lekplatsen så fort vi kom hem.
Sen gick vi in och jag orkade inte laga någon middag eftersom jag åt en hamburgare på vägen från KS så jag värmde bara gröt åt James, men han var nöjd.
Sen blev det lång promis med Ronja och vi gick runt viby. Där stötte vi på James pappa och vi såg en masa fjantiga modellflygplan flyga runt.
När jag nästan var hemma och hela min kropp värkte så kom jag på den fantastiska iden att gå till mamma istället så jag släpade hela faderullan upp för världens brantaste backe och upptäckte att mamma inte var hemma. Men då var mina höfter slut så jag satte mig i lekparken en stund. Men klockan tickade på och jag var tvungen att dra mig hemmåt det brukar ta 10 min det tog typ 35 min.

Nu är jag iaf hemma och har precis lagt James. Jag ligger i soffan och har inga planer på att göra något mer idag inte ens äta något annat än chipsen som ligger brevid mig. Om jag hade ett badkar så skulle jag ta ett bad för jag lovar För i helvete jag har så jävla ont i höfterna nu att jag håller på att dö.

Här har ni bilder från eftermiddagen, enjoy







Ultraljud

Lägenheten är städad och måsarna trallar nu drar vi iväg på ultraljud!

Stor mage

Konstgjord eller riktig sol?



Jag gillar självklart solen mest men idag har jag legat i solariet efter att jag lämnade James på dagis.
Jag sitter i min soffa nu och äter frukost och jag har bakdörren öppen åh det är sååå skönt!
jag ska städa lite och sen ska vi iväg till ultraljudet.

Man blir på så himmlans bra humör när det börjar bli riktig sommar och jag längtar efter att jag blir smal igen så att man kan ha lite fina klänningar på sig innan solen försvinner igen.
När James kommer hem så funderar jag på att släppa ut honom på baksidan och låta honom go crazy på alla maskrosor vi har på gräsmattan, det är en del.
Jag tycker fan att sigtunahem borde komma och klippa gräset snart det ser ut som en äng bakom vårat hus haha.


knäppa barn

Jag hittade James och hunden i förrådet..




Den lilla carenan

Någon ville se den nya vagnen. Inte för att den är så mycket att visa upp för världen det är ju bara som sagt en liten bygga som är skön att ha med sig om man bara ska iväg och shoppa eller nåt med James.




Jag håller på att städa ur förrådet igår för 152 gången. Det känns som att det mesta borde städas här tex bänken som akvariet står på.


Det värsta är att jag är så sjukt trött och jag vill helst bara gå och lägga mig men jag har en massa saker att göra.
Tyck synd om mig snälla.

Ultraljud imorgon

Imorgon så ska vi göra vårat andra ultraljud.
Dom ska kolla hur allt är där inne i magen och hur stor han är.

Wiho vilken skön dag igår

Igår var det en underbar dag! Så jävla skönt väder.
Jag åkte till väsby med james och vi var på barnenshus och köpte mer sandlådeleksaker, böcker, en käpphäst och en liten carena buggyvagn.
Sen drog vi in till centrum och jag köpte en massa sommriga kläder till james och lite babykläder samt ett linne, underkläder, bikini och smycken åt mig.

Dagen avslutades med att jag, James och Leo promenerade ner till Sigtuna och åt middag på Blå.
Vi hade med oss hunden också men hon var mest förbannad för att Leo satte henne utanför staketet och hon ville sitta brevid oss.


Jag hittade mitt minneskort till kameran också yejj

Kameran igen haha

Att det alltid ska va något med min kamera. Nu hittar jag inte minneskortet. Jag tog ut det av någon anledning och nu vet jag inte var det är.

Idag är det iaf världens bästaste väder!
Jag har på mig den nya klänningen fast jag funderar på att byta till jeans och en top.
Leo jobbar på robygge idag och jag är sugen på lite shopping. Frågan är om jag kommer hemifrån idag.

Jag vill att veckorna ska gå lite snabbare så att jag kan föda snart. Det börjar bli rätt tungt nu.

Har inte så mycket att skriva

Jag har ingen ork heller. Var uppe hela natten med mördrömms James. Nu har vi sovit i 3 timmar och jag ska städa hela lägenheten som ser ut som ett bombnedslag.

Blommster



Jag var ute och lekte med James i sandlådan och sen gick vi en sväng ner med hunden till Sigtuna för att köpa tomater och jag såg världens sötaste små krukor och då var jag ju tvungen att köpa blommor också.



Del 2 av shoppingen


Stövlar, tofflor, tröjja och skinnjacka åt james kläderna han hade på sig på fotbollsbilderna är också nya.


Klänning och den gula tröjjan på james är nytt.

Imorgon så är det ju röd dag. Jag hoppas på att barnenshus eller babyland har öppet så att jag kan inhandla lite bebis saker.

Profylaxen igår

En helt nykläckt Jmaes på mitt bröst.


Profylaxen var inte vad jag hade tänkt mig men det blir nog mer som jag hade tänkt mig nästa tisdag.
Min bild av profylax var en massa mammor och pappor som halv ligger på yogamattor på golvet och andas i takt och papporna lär sig massera mamman.

Men så var det inte rikigt vi lärde oss hur man skulle andas men sen fick papporna nypa oss stenhårt i låren för att "simulera" en värk och vi skulle då andas oss igenom den.
Dumt tyckte jag och slog Leo när han nöp mig.

Dumt också för att det absolut inte går med ett litet nyp att låtsas som att det är en värk.. Hej, kom till baka och slå mig med en slägga i ryggen. DÅ kan kan snacka om att simulera en värk tänkte jag.

Ajaj sa en mamma som blev nypen av sin man. Hon sa att hon hade hållt andan och glömde bort en stund och profylaxandas för att han nöp så hårt.
Hahahahahahahaa tänkte jag då lilla gumman tyckte du verkligen att det gjorde så ont när han nöp dig att du glömde profylax andas? Då kan du glömma andningen när du föder.

Jag blev iaf lite lätt irreterad på hur naiva mammorna var så jag sa rätt ut (eftersom jag var den enda där förutom barnmorskan som hade fött barn) jag inte riktigt trodde på att man kunde andas sig igenom en värk eftersom att jag gör så jävla onte att man hellre vill dö. Skit i andningen då tänker man ju.
Leo sa då, tyst med dig dom andra har ju liksom inte fött barn!
Nej men då är det väl bra att jag förbereder dom på det då.

Nu ska jag iaf skriva en massa listor. En lista över vad som måste med i bb väskan, en lista om vad vi behöver inhandla innan bebis kommer och ett brev till Leo som handlar om hur han ska bete sig och tänka på när jag föder. han ska ju liksom vara min röst under förlossningen.

Shopping i uppsala igår

Det blev lite små shopping igår här är en del av det


En stor fet lykta, jag köpte ett blockljus också som jag tänkte ha i lyktan men ljuset var aldeles för stort.


Skor till moi! Faktiskt helt ok att gå i. Inget ont i fötterna här inte.

vecka 34

Källa minbebis.com

Bebis

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du

Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.


fotbolls killen





Jag behöver sömn

Jag har varit uppe sen 4. Jag vaknade av en mardröm och sen kunde jag inte somna om. Så nu sitter jag här med James och är skit trött. Jag ska vara i uppsala hela dagen och sen är det profylax i kungsängen.

fan vad man hinner mycket när man inte har barn

Idag har jag sovit till klockan 13 och gått ut med hunden, städat och möblerat om i James rum. Allt för att James har varit borta hela dagen.
Ni som inte har barn har inget att komma med när ni säger att ni aldrig hinner med. Jo visst ni jobbar men ni kommer ju hem från jobbet visst? jag kommer aldrig hem från jobbet jag har en unge som hänger från mitt ben alla vakna timmar om dygnet. det blir inte mycket gjort då.
Anna vet efter att ha spenderat några timmar med mig vad jag pratar om. Anna är för övrigt bäst i hela världen och jag längtar tills hon kommer hem till sverige i juni.

Jag sorterade ut en massa av James leksaker också, sånna som han aldrig leker med. Jag la dom i en påse i förrådet. Han hade ju liksom skallror och bitringar kvar i sitt rum. Nu är det mycket mera plats.



Imorgon så åker jag in till uppsala med mor och sen vid halv fyra så åker jag och Leo till profylaxen, mycket spännande.
Mamma tar hand om James medans vi är där.

Skön dag

James har åkt till dagis och jag sitter i soffan.
Jag slutar skolan idag men jag har så jävla ont att jag pallar inte åka in. Varför ska jag åka in i 1 och 1 halv timme för att få ett diplom som jag ändå kan få skickat till mig?
James pappa ska hämta honom från dagis och ha honom tills ikväll så jag har verkligen hela dagen för mig själv.

Vi har köpt en ny damsugare




Dagisgrillning

Vi är hemkomna från dagis grillningen.
Det var trevligt men jävligt kallt och blåsigt.
Jag var jätte kissnödig eftersom jag är gravid och vi var ju ganska långt från en toalett så jag ville mest bara hem hela tiden. När vi kom hem så däckade James på en gång och jag med. jag sk äta nu eftersom att james tog alla mina korvar vid grillningen. james sover fortfarande men ska väl vakna snart.
Jag tror vi ska till barnenshus och sen äta någonstans..

James var nöjd men åt bara korven aldrig brödet.


En familj tog med sig en hund och en annan en häst. Jo det är säkert, så går det när man har ungarna på waldorfdagis då grillar man ute i skogen på en lördag och tar med sig hästen.

James posade så fint brevid hästen men såklart ville dom inte posa när jag tog fram kameran så jag fick bara en bild på en hästrumpa. Enjoy



Morgon hos familjen Coleman



Såhär startar varje morgon hos oss när vi inte har bråttom till tex dagis. James tar sin kudde och täcke och gosar ner sig i soffan med en vällingflaska och tittar på bolibompa.

Nu är klockan 7 och vi ska äta riktig frukost och sen gå ut med hunden och vänta tills Leo vaknar så att vi kan åka till dagis.
Det ser mulet ut men det regnar ju iaf inte.

Lördagsdagis

Om vädret tillåter imorgon så ska vi åka till dagis och grilla. James dagis har familjedag imorgon men det ser ju ut som att det bli dåligt väder. I helgen så drar vi nog förbi barnensdjungel också.

Just nu ligger vi i soffan och kollar på Deja vu på kanal 5.
Leo var på maxi i dag och köpte nya spadar m.m. till james (ingen hink dock ajjsingbajjsing). Vi lämnade ju James hink och spadar i sandlådan för några veckor sen i några timmar och sen var det någon som hade stulit dom. Vi bor ju precis brevid sandlådan. Dom kan väl fan köpa sina egna hinkar och spadar. Det har varit jätte jobbigt varje gång vi ska ut till sandlådan nu och James springer runt och letar efter sin lilla gröna hink. men det ligger ju oftast en del leksaker i sandlådan. varje fall i sandlådan som tillhör gatan brevid oss.

Jag är så trött och jag håller på att somna här. Det kommer jag sökert göra också.
God natt på er

Våran eftermiddag

Efter att James vaknade så gick vi ut till lekplatsen. Leo glömde ta ur James jacka från hans bil imorse så vi fick vara ute i tjocktröjja och regnjacka för det blåser ju som fan ute.

Innan vi gick ut.










Nattbarn

Bullen i ugnen sparkar typ bara på natten. Den håller mig vaken på nätterna så när den väl föds så kommer jag vara lite van. Fast det är såklart skillnad på att gå upp och amma och byta blöja och bara vakna av e spark och sen somna om.
Det är föresten vad jag har gjort idag. Jag har bara legat i sängen. James också mycket skönt nu ska jag kasta soporna innan James vaknar och sen ska jag städa lite.
någon bad mig om en bättre gravid bild allá katrin zytomierska. Min pojkvän är inte fotograf så det bästa jag kan göra är denna med självutlösaren på.
Njut av synen av min feta mage.

Vecka 33+3
Snart bara en månad kvar!

God natt

Har precis varit förbi skolan. Jag slutar ju skolan nu på måndag. :(
Sen drog jag förbi mvc. Allt var bra och jag låg perfekt på min kurva.
Barnmorskan sa att jag skulle försöka börja klämma ut mjölk ur mina tuttisar så att prodoktionen kommer igång. När fan ska jag ha tid med det? Gå runt och klämma på tuttarna, jävla trams!

Nu ska jag iaf vila innan James kommer hem från dagis om ca en timme.
Jag borde städa min garderob men jag behöver mer galgar och sen så bor det en jätte stor spindel någonstans i min garderob. Jag har försökt döda den men den hinner alltid undan.


Börja jobba igen

Jag har blivit peppad idag. Peppad på jobb.
Jag måste bara fundera ut vad jag vill göra liksom.
Just nu är jag skit inne på kontorsjobb. Saknar mitt gamla jobb i väsby mycket.
Men som sagt så dröjjer det ju ett tag tills jag kan börja jobba igen. Men fundera på det är ju ganska bra iaf.
Hahha Jag kommer säkert ångra det här inlägget imorgon. Jag hatar ju att jobba hahaha.

Avundsjuka?

Nu har jag och James vaknat, så vi har sovit rätt länge.
Skulle ni också vilja sova mitt på dagen?
Jag måste få min sömn på dagen eftersom jag inte får någon sömn på natten. Bebisen i magen håller mig vaken och lever om rejält i min stackars mage just på natten. Och sen så har jag ju järnbrist också och att man som gravid är trött ändå.

vecka 33

Källa minbebis.com


Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.


Äntligen sömn

Nu somnade äntligen James. (tror jag, ta i trä)
Vi gick ner strandpromenaden till sigtuna och handlade lite och lekte i lekparken så nu är James trött. jag ska gå och lägga mig.






På dåligt humör

Nej det är inte vanligt dåligt morgonhumör utan jag är riktigt irreterad. Min dag började klockan 5 av att hunden gick runt och gnällde och ville ut. Det tog ett tag för mig att vakna till och sätta mig upp och leta efter käder. Då kommer hundjäveln på att det är en bra ide att öppna dörren till James rum. Så hon "hoppar" upp dörren och James vaknade. Jag kunde ju inte göra så mycket så James fick sitta kvar i sängen och jag sprang ut med Ronja så att hon fick kissa.
Sen var det bara att försöka få James att somna igen men han tyckte ju att det var morgon men efter ett tag så somnade han om.
När jag då lägger mig i sängen för att somna om så ligger Leo och snrkar i mitt öra och buffar på mig och jag ligger och armbågar honom i sidag och slår honom men han märker typ inget.
När han väl slutar snarka så ringer alarm jävlen. Men Leo vaknar ju inte så alarmet får gå om och om och om och om igen... När han sen väljer att gå upp så vaknar James så nu sitter jag här trött som fan och jag kan inte göra något tills James somnar om vid 13 tiden.





Nu får ni slippa mitt tjat

Nu har jag köpt en kamera laddare så den laddas just nu :)
James är febrig och jag har precis lagt honom. Men han gråter bara typ. Leo börjar också bli sjuk så det kommer väl där ifrån.
Men som sagt en feber natt väntar kul.

Saker att göra

Jag gör ju liksom inget på dagarn. Jo, jag tar hand om James, hunden, städar, tvättar m.m. Men det är ju inte så att jag lämnar huset så ofta och gör saker. Nu har jag iaf minst en sak att göra varje vecka. Wiho! Denna vecka på torsdag så ska jag till mvc.
Nästa vecka så börjar profylaxen på tisdag och så fortsätter det. Skönt att det typ bara är en sak i veckan, mer orkar jag inte haha.


Kortslutning

Idag är det en sån där dag då jag inte orkar göra ett skit. Jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Kanske att jag har lite ork sen när jag vaknar men just nu, bara tomt i skallen.

Påbyltad

Jag satte helt klart på mig för mycket kläder. Med tanken på att det kanske skulle blåsa kallt ute, så satte jag på mig tjocktröjja och skinnjackan.
Det blev lite svettigt. Men jag kämpade mig hem genom hela viby och förbi mog drog cyklister med bara linnen på sig. Till och med så såg jag ett par gubbar som var ute i sina trädgårdar utan något på överkroppen.



Innan jag gick hemifrån så stoppade jag ner en hundring i min jackficka för att jag tänkte svänga förbi OKQ8 och tanka på min telefon. (Mitt abonemang är knas och fungerar inte så tills vidare har jag ett vanligt kontantkort)
Men jag fick ju en flipp och tog kort på mig och Ronja i viby och när jag drog ur kameran ur min fick så måste jag ha tappat hundringen. Så om någon av er vill bli 100 kr rikare så ligger det en hundring på parkeringen vid vibyby.
De här 2 bilderna resulterade också i att min kamera nu har helt fullkommligt slut på batteri det fanns precis så mycket att jag kunde ladda upp dom på datorn.
Så en ny kamera laddare skulle kanske sitta fint.

James kommer hem vid 3 tiden, Leo hämatr honom från dagis så jag slipper åka buss, yejj!


Kanske att man borde försöka göra något nyttigt idag?

Nej, jag har inte rest mig ur soffan. Nu ska jag fan trycka i mig en redig frukost och sen blir det rask promenad med hunden runt viby och sen ska jag fixa med sånt som man känner behövs men som man skjuter upp tex förrådet.

Bild tagen av älskade Anna.


Skön dag

Idag ser det ut som att det blir riktigt bra väder. James är på dagis och jag ska starta dagen med att smaka på vildhallon sylten som jag köpte igår.

Leo fick sin present igår, det var en bok.
I torsdags så köpte jag kalsonger åt honom och precis när jag skulle ge honom dom så såg jag att han precis hade köpt en massa kalsonger åt sig själv. Kul.
Men denna gång tänkte jag att Leo läser ju typ aldrig och hur stor är chansen att han då skulle läst precis den bok jag köpte åt honom. Jätte stor tydligen för han har läst bokjäveln!
Det går helt enkelt inte att köpa presenter åt Leo. 
jag kan börja köpa klänningar åt honom det har han väl förhoppningsvis inga av. 

Bild från valborg

Det blev inte så mycket bilder från valborg. Bara på James och mina nya skor haha. men jag har fortfarande inte hittat laddaren så jag vill ju spara på batteriet.


James tyckte om fyrverkerierna jätte mycket.


Såhär snygg var James i sina nya kläder.


Såhär snygga är mina nya skor.

Dagen

Denna eftermiddag åkte jag och mamma till plantaget och köpte blommor sen drog vi förbi steningeslott och köpte lite skorpor och sylt. Nu sitter jag bara och väntar på att min älskling ska komma hem.

2 st står nu utanför våran dörr.


Baksidan


Skorpor och vildhallon sylt. Brevid ligger det ett paket till Leo, han fyller inte år eller nåt utan jag är bara världens snällaste flickvän som ger min man paket för ingen anledning.


Jag överlevde första natten

Jag åt inget annat igår än godis och jag kollade på 4 filmer.
Jag såg hachiko en vän för livet. Fan vad jag grät. SE DEN!



Den handlar om Richard Gere som hittar en liten akita valp på tågstststionen och tar hem honom.
varje dag så går Hachi (hunden) och lämnar sin husse på tågststionen när han ska åka till jobbet och han kommer tillbaka samma tid varje dg för att vänta på sin husse när han kom hem med tåget.
men en dag kommer inte husse hem med tåget men hachi går fortfarande till stationen och väntar vid samma tidpungt varje  dag i 10 år..
Det är en sann berättelse fast den riktiga hachi levde på 1930-talet och dog 9 år efter sin husses död.



Statyn av Hachiko som står i japan på samma ställe som han satt och väntade i 9 år efter sin husses död.


Den riktiga Hachiko

Nu ska jag städa hela lägenheten och faktiskt försöka hitta laddaren litt kameran.

Hellu

Jag och James pallrade oss ner tills igtuna och tittade på brasan. James tyckte det var helt fantastiskt med alla fyrverkerier.
Idag ska James sova borta hos sin pappa för första gången. Jag har ångest. Det här är det längsta jag någonsin har varit borta från James.
Han ska åka om 50 minuter.
Jag ska väcka honom nu så jag får lite tid med honom innan han åker.

RSS 2.0